Sajtóhírek

Fényfestészet a Matáv Székház homlokzatán

Budapest, 2003. december 16.

Karácsonykor ismét ünnepi fényekbe öltözik a Matáv Székház. Az épületre elektronikus "ecsettel" felvitt fényfestmények hagyományos karácsonyi motívumokat jelenítenek meg. Aki késztetést érez, kipróbálhatja, hogy saját kezűleg milyen fényfestményt tud létrehozni.

Idén harmadszor kerül sor az épület homlokzatának karácsonyi "megfestésére". A kültéri kiállítás 2003. december 18. és 2004. január 1. között látható, munkanapokon 17:30 – 24:00, ünnepnapokon és hétvégén 16:00 – 24:00 óra között, a Matáv Krisztina körúti Székházának homlokzatán.

Az előző évek fényfestményeihez képest újdonság, hogy az idén animált, szinte teljes felületükön mozgásban lévő képek kerülnek kivetítésre, így az eddigi statikus látvány helyett egy dinamikus összképpel találják szemben magukat a látogatók. Újdonság az is, hogy most határozottabban, de egyedi stílusban jelennek meg az alkotásokon a karácsony hagyományos motívumai. Az óriás méretű animációkat alkotó művészek a Cinetrip Vizuális Brigád tagjai.

A közönségnek - egy "elektronikus festőállvány" segítségével - személyesen is lehetősége lesz bekapcsolódni az animációba. Ezen kívül kézműves foglalkozások, forralt bor, sült gesztenye és sok-sok meglepetés várja a látogatókat. A mozgófény-fényfestészeti alkotások az interneten is megtekinthetők a www.cinetrip.hu/matav oldalon.