Sajtóhírek

A Matáv visszautasítja a macedón sajtó állítását

Budapest, 2003. február 25.

A macedón sajtóban megjelent minősítéseket a Matáv határozottan visszautasítja és álláspontját az alábbiakban foglalja össze:

A Maktel privatizációjának során, a vállalat többségi részét értékesítő Macedón állam elvárása volt, hogy a befektetés segítse elő a szolgáltatások elterjedtségének és színvonalának növelését, az eredmények maximalizálását, a Maktel felkészülését a nyílt piaci körülmények között való működésre. Az Eladó és a Vevő szerződésben állapodtak meg, hogy a hatékony vállalatirányításhoz szükséges ismeretek átadása érdekében a Vevő megalapítja a Maktel számára tanácsadói szolgáltatásokat nyújtó Tele Macedoniát és ezen keresztül biztosítja a tanácsadók működését és az iparági "legjobb gyakorlat" megjelenését.

A céget a stratégiai befektetők hozták létre meghatározott feladattal, megalapítása teljesen megfelelt a nemzetközi üzleti gyakorlatnak. Igazgatósága 7 tagú, ebből egy személyt delegál a Maktel.

A Tele Macedonia és a Maktel kapcsolata a felek közös egyetértése által kialakított piaci szerződéseken alapul. A tanácsadói szolgáltatások díjai nemzetközi összehasonlításban az átlag alatt vannak és az eddigi befektetéseknek csupán elenyésző töredékét érik el. Az általa generált értéknövekedés viszont a Maktel pénzügyi eredményeiben, a hálózat és szolgáltatások fejlődésében megmutatkozó jelentős tétel.