Másfélmillió forint a rászoruló gyermekeknek az Axelerótól

Budapest, 2003. június 13.

Az Axelero Internet másfélmillió forint értékű adományt adott át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének. A támogatás keretén belül a vállalat szélessávú (BDSL) internetkapcsolattal látja el a szervezet budapesti központját, valamint pécsi számítógépes klubját, míg az összeg fennmaradó részét az idén 13. alkalommal megrendezett Városligeti Gyermeknapra fordította a Szolgálat.

Az Axelero Internet adományával lehetőség nyílt arra, hogy a Szolgálat a központjában és pécsi számítógépes klubjában a korábbi kapcsoltvonali hozzáférést gyors, szélessávú internetelérésre cserélje. A szervezet feladataihoz képest igen kis létszámmal működik, ezért fontos, hogy technikai felszereltsége minél fejlettebb legyen. A vállalat a szolgáltatást egyelőre egy évig biztosítja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára. Az internetszolgáltató ezen kívül idén már második alkalommal járult hozzá a Városligeti Gyermeknap létrejöttéhez. A becslések szerint minden eddiginél többen, mintegy félmillióan látogattak el a Városligetbe, hogy a hét színpad és a 30 helyszín szórakoztató programjait élvezzék. Az Axelero Internet most is a Hewlett-Packarddal közösen állította fel számítógépes sátrát a Napozóréten, ahol egész napos ingyenes internetezési lehetőséggel biztosította a nehéz szociális helyzetben lévő gyermekek számára is a világhálóval való ismerkedést.

"A nyilvánosság ereje, a magánemberek és a cégek támogatása nélkül mi sem tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak. Ezért örülök, ha egy cég magáévá teszi céljainkat, és segít elérni azokat. Az Egyesületnek és a gyerekeknek is nagyon fontos az internet – nekünk, hogy rajtuk segíthessünk, nekik pedig, hogy egy új világot ismerjenek meg" – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

"Az Axelero Internet minden lehetőséget megragad arra, hogy támogassa azokat a rászoruló felnőtteket és gyerekeket, akiknek az internetkapcsolat kiépítésével segítséget nyújthat a mindennapokban. A Magyar Hospice Alapítvány, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, továbbá a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon támogatása után most a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak segítettünk, hogy velünk közösen segíthessenek a rászorulóknak" – mondta Drajkó László, az Axelero vezérigazgatója a támogatás átadásakor. "A gyermekeknek jelenti az internet a legnagyobb szabadságot, és lehetőséget a világgal való ismerkedésre, az ismeretlenre való rácsodálkozásra, a hétköznapok színesebbé tételére. Sajnos ők a legsérülékenyebbek, ezért támogatunk olyan szervezeteket, amelyek a szegény, hátrányos helyzetű vagy sérült gyermekeket segítik" – tette hozzá.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatról
Az önkéntes alapon működő non-profit Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete 1990-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az éhező, szociálisan hátrányos helyzetű, szegény, értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyerekeknek segítséget nyújtson. Elsőként a romániai csegődi árvaház gyermekein segített az Egyesület: az ottani szörnyűséges állapotok képeit világgá röpítette a média, és megkezdődött Kelet-Európa addigi történelmének legnagyobb nemzetközi segélyakciója. A Szervezet ismert lett, és kérelmek ezrei érkeztek az irodájukba. Azóta is önkéntesen, a tagok és szponzorok által tagdíjjal, adománnyal, szakértelemmel vagy fizikai munkával támogatva segítik a rászoruló gyermekeket. A csegődi otthont továbbiak követték. 1991-ben pedig megalakult a Romániai Egyesület, mivel a Magyar Egyesületnek sajnos itthon is van elég tennivalója.

További információ:
Telefon: 06/1 47 57 000