Sajtóhírek

Svájcban a Matáv sakkcsapata

Budapest, 2003. június 27.

2003. június 15. és június 22. között a Matáv sakkcsapata részt vett Arosában, Svájcban az Union Scipt nemzetközi sakkversenyén. A versenyen a távközlési és postai cégek dolgozóinak csapatai vettek részt. A Matáv csapata 6. helyezést ért el, a távközlési csapatok között pedig a második helyen zárta a küzdelmeket. Az első helyezést a holland KPN Telecom szerezte meg, őket a Denmark Post, a Poland Post, a Postfolket Sweden és a TNT, a négy profi postai csapat követte.

Az Union Scipt sakkversenye 1987. óta négyévenként kerül megrendezésre. 1999-ben Balatonkenese adott otthont a rendezvénynek, 2007-ben pedig Hollandia lesz a házigazda. A szabályok szerint 2 óra alatt 40 lépést kell megtenni, ha ez sikerült, akkor még 1 órát kap mindkét játékos, így összesen maximum 6 órás lehet egy mérkőzés.

Korábban a Magyar Postával közös alapítványon keresztül indult a Matáv csapata, ez volt az első alkalom, hogy a Matáv önálló csapatot indított. Az 5 fős csapat tagjai voltak: Kustra Pál, Supoló József, Sugár Károly, Hídvégi Attila és Liskán Lajos.

A Matáv Dolgozói Sport Klub sakkcsapata a Budapest Bajnokság B osztályában idén a 4. helyezést szerezte meg 14 indulóból. Tavaly előtt még a C osztályban indultak, de azt már az első évben megnyerték és feljutottak a magasabb osztályba.