Sajtóhírek

Mobil videómegoldások a Westelnél

Budapest, 2003. május 19.

A Westel ügyfelei május 19-től kétféle megoldással nézhetnek mobiltelefonjukon videóanyagokat és küldhetnek rövid filmes üzeneteket mobiltelefonra vagy e-mail címre. A mobil videó szolgáltatáshoz a Westel már négy készüléket kínál (Nokia 3650, Nokia 7650, Sony Ericsson P800, Qtek). A videóküldésre is alkalmas, kamerával rendelkező Nokia 3650-es készülék most minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel vásárolható meg.

Sokáig csak fantasztikus regényekben és filmekben bukkantak fel a videóküldésre és videófilmek megtekintésére szolgáló kommunikációs eszközök, majd a mozgóképes mobilok használatát a harmadik generációs hálózatok megjelenésétől reméltük. A multimédia azonban sokkal gyorsabban "beköltözött" a telefonokba, tavaly áprilisban a világon elsőként a Westel hálózatában megjelent az MMS, majd novemberben az országban elsőként a videóküldés. Az új szolgáltatások segítségével az ügyfelek a Westel WAP oldaláról rövidebb- hosszabb videóanyagokat tölthettek le és a mozgókép iránti érdeklődést jelzi, hogy a sokáig kizárólag egy készüléktípussal megtekinthető 777mobil videóanyagokat eddig közel 10 ezer alkalommal nézték meg.
A GSM hálózaton mobiltelefonnal elérhető valódi multimédiás szolgáltatások lehetőségei május 19-én tovább bővülnek. A Westel 777mobil portálján található, mobiltelefonnal elérhető videóanyagokat a hazai mobilpiacon egyedülállóan a westelesek kétféle megoldással tekinthetik majd meg. A tavaly novemberben elsőként a Westelnél bevezetett videóküldéssel egyidőben indult videóletöltés szolgáltatás a Siemens Pocket Video alkalmazása mellett, ezentúl már a Real One Player lejátszóval is használható. A 777mobilon megtalálható videófilmeknél feltüntetett választási lehetőség révén a legnagyobb hazai WAP portál videó-tartalomszolgáltatása és a hamarosan bevezetésre kerülő újdonságok a Westelnél kapható Nokia 7650-es, Nokia 3650-es, Sony Ericsson P800 mobiltelefonokkal és a számítógép funkciókkal felvértezett Qtek készülékkel egyaránt könnyedén elérhetők lesznek. A videók letöltéséhez gyors csomagkapcsolt adatátvitel (GPRS) szükséges, ez azonban nem jelent gondot, hiszen a hazai mobilpiacon egyedül a Westel havidíjas és Domino kártyás ügyfelei is több GPRS csomag közül választhatnak.

Újdonság, hogy a Nokia 7650-es készülékre is letölthető a tavaly novemberben a Westelnél bemutatott szoftver új verziója, amely a kép mellett hangot is rögzít, így a videóküldés a harmadik generációs multimédiához hasonlító szolgáltatásként teljes körűen kihasználható. Ráadásul a mozgóképet és hangot szintén tárolni képes új, sokszínű Nokia 3650-es a hazai mobilpiacon legkedvezőbb feltételekkel vihető el: a Westel Aranykártyás ügyfelei alig 29.900 forint kezdőrészlettel és 12 havi részletfizetéssel vásárolhatják meg a nagyméretű színes kijelzős, MMS és videó képes mobiltelefont.

A Westelnél forgalmazott, videószolgáltatásra alkalmas készülékek és az elérhető szolgáltatások:
Nokia 3650 és Nokia 7650: videóletöltés és videóküldés.
Sony Ericsson P800 és Qtek: videóletöltés.