Sajtóhírek

19. Matáv Telefonkártya-börze 2003. november 15-16-án

Budapest, 2003. november 9.

November 15-16-án a Matáv székházában közel 40 kiállító telefonkártya gyűjteményét csodálhatják meg az érdeklődők. A 19. Börze "sztárja" minden bizonnyal a könnyűzenészekről kiadott kártyasorozat lesz. Ezek 500 forintos telefonkártyák, melyekkel értékes ajándékokat is lehet nyerni - elektromos kerékpárt, vásárlási utalványokat, CD-ket, koncert belépőket - 2003. december 18-ig a hetente tartott sorsolásokon.

A Matáv az eseményre több mint 50 kártyaújdonsággal készül, melyek között megtalálhatók az ismeretterjesztő témájú kártyák és a gyűjtők számára érdekes motívumokat ábrázolók egyaránt.

Érdekesség a Hadtörténeti Intézet 85. évfordulójára kiadott belépőként is funkcionáló telefonkártya, mellyel a kártya tulajdonosa ingyenesen látogathatja meg a Hadtörténeti Múzeumot. A magyar rajzfilmsorozat is folytatódik: Macskafogó és Gusztáv kel életre a plasztiklapokon, a sakk szerelmesei pedig a Philidor hadállást bemutató kártya-puzzle-t vásárolhatják meg. A látogatók számára speciális Barangoló kártya készül, melyre a helyszínen ráfényképezzük arcképüket.

A kétnapos börzén lesz kártyalicit, tombola, egyúttal a résztvevők kipróbálhatják tudásukat, ügyességüket és szerencséjüket a kártyabarlangban a rulett, a black jack, és kvízasztalok mellett - ahol a licithez szükséges zsetonokat lehet megtöbbszörözni. A családdal érkező vendégek gyermekeit kézműves sarok várja, ahol ajándékokat készíthetnek maguknak és szüleiknek egyaránt.

A kártyák mellett a nyilvános készülékek is fejlődnek, ki lehet próbálni az ADSL alapú multimédiás terminált és lehet telefonkártyával internetezni, sms-t küldeni nyilvános kártyás készülékről, vagy kólát vásárolni telefonkártyával automatából.