Díjat nyert a Matáv környezetvédelmi jelentése

Budapest, 2003. október 30.

A Deloitte&Touche által meghirdetett "Central European Environmental Reporting Award" (CEERA) pályázaton - melyen a Közép-Európai vállalatok éves környezetvédelmi jelentései versenyeznek - a Matáv Csoport is részt vett a 2002. évi Környezetvédelmi Jelentésével. A független szakmai bírálóbizottság döntése alapján a legjobb környezetvédelmi jelentés címért kiírt versenyben a “Zöld Béka Díj” második helyezését a Matáv nyerte el.

A díjat október 28-án, a Magyar Business Leaders Fórum, a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület, a Joint Venture Szövetség, a Brit Kereskedelmi Kamara és a Kanadai Kereskedelmi Kamara rendezvényén dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter jelenlétében adták át. A díj létrehozásával a Deloitte célja, hogy a régió vállalatait felkészítse az EU hasonló pályázatain való részvételre és ösztönözze őket arra, hogy minél nagyobb számban, tartalmilag és formailag minél igényesebben készítsék el ezt a fontos, a környezetvédelemben elért eredmények kommunikációjára egyedülállóan alkalmas dokumentációt.

Mivel a díj odaítélésének szempontjai teljesen megegyeznek az Európai Unió hasonló díjával, a "Zöld Béka" díjat az Unió „Környezeti Jelentés” díjának régióbeli kistestvérének tekinthetjük egészen addig, amíg a helyi vállalkozások nem vehetnek részt az uniós pályázaton. A Deloitte nagy örömére ez évben már olyan fenntarthatósági jelentésekkel is pályáztak, amelyek az EU legújabb irányelveit követve készültek.

A 2003-ban a Matávon kívül többek között pályázott az Audi, az Opel, a Magyar Posta és a Magyar Villamos Művek.