Bővülő DT szolgáltatások Amerikában

Budapest, 2004. március 19.

A Deutsche Telekom kiterjeszti az MPLS technológián alapuló hang-, video- és adatszolgáltatásait amerikai ügyfelei számára is, jelentette be a CeBIT nyitása előtt tartott sajtótájékoztatón Konrad Reiss, a DT igazgatótanácsának tagja.

Az MPLS gerinchálózati szolgáltatást a DT leányvállalata, a T-Systems az amerikai Level 3 Communications céggel közösen biztosítja azon amerikai ügyfelek számára, akik IP-alapú virtuális magánhálózatokat akarnak működtetni. Ezzel Európa legnagyobb távközlési cége nemcsak arra használja az MPLS-t, hogy költségeit csökkentse, hanem egyre inkább virtuális magánhálózat szolgáltatásokat is kínál.

Az MPLS (Multi Protocol Label Switching) a jelenlegi leghatékonyabb technológia a virtuális magánhálózatok létrehozására.

Március 18-án nyílt meg Hannoverben a CeBIT, a világ informatikai újdonságainak bemutatója. A CeBIT kiállítói között van a Deutsche Telekom is: a céget a T-Com és a T-Systems képviseli a vásáron.