Sajtóhírek

A Matáv Adományvonallal az Aranyágért

Budapest, 2004. november 4.

Novemberben és decemberben az Aranyág Alapítványt támogatják 100 forinttal azok, akik vezetékes telefonról hívják a Matáv Adományvonalat. Az adományokból befolyt összeget az alapítvány a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája számára, egy mobil röntgenkészülék vásárlására kívánja fordítani. Az Aranyág Alapítvány 1995 óta gyűjt adományokat és nyújt támogatást a mozgássérült, illetve krónikus betegségben szenvedő gyermekeket gondozó intézményeknek, szervezeteknek.

Novemberben és decemberben a 1788-as szám hívásával a Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikájának lehet segíteni, hogy mielőbb hozzájuthassanak a szükséges mobil röntgenkészülékhez. Ezzel a berendezéssel a hordágyon fekvő kis betegek vizsgálata mozgatás, szállítás nélkül is lehetséges. A készülék éppúgy alkalmas újszülöttek radiológiai vizsgálatára, mint az intenzív osztályon fekvő, már nagyobb gyermekek röntgenvizsgálatára, illetve a traumatológiai ápoltak radiológiai diagnosztikájára és egyéb röntgendiagnosztikai vizsgálatok elvégzésére.

Az Aranyág Alapítványt 1995-ben hozták létre azzal a céllal, hogy adományokat gyűjtsön, és támogatásokat juttasson el a magyar gyermekegészségügy részére. Az 1999 óta közhasznú társaságként tevékenykedő alapítvány célja a beteg és mozgássérült gyermekek egészségi állapotának javítása, gyógyulásuk elősegítése, ápolási helyeik felszerelésének korszerűsítésével, bővítésével.