Sajtóhírek

A Matáv Csoport 2. helyezést ért el a "Zöld Béka Díj" pályázaton

Budapest, 2004. november 17.

A Deloitte által immár harmadszor meghirdetett "Central European Environmental Reporting Award" (CEERA) pályázaton - melyen a közép-európai vállalatok éves környezetvédelmi vagy fenntarthatósági jelentései versenyeznek - a Matáv Csoport is részt vett a 2003. évi Fenntarthatósági Jelentésével. A versenyben a “Zöld Béka Díj” második helyezését a Matáv nyerte el.

A "Zöld Béka Díj" nyertese a Dreher Sörgyárak Rt., a megmérettetésen második helyezést ért el a Matáv és a Budapesti Erőmű Rt., harmadik helyen pedig a Magyar Villamos Művek Rt. végzett. A díjat a 2004. november 16-án a Magyar Business Leaders Fórum és a Deloitte rendezvényén dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át a Budapest Hilton Hotelben.

A nemzetközi zsűri tagjai az EBRD, a Közép-Európai Egyetem, az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ és a HVG voltak. A zsűri a pályázatok elbírálásakor vizsgálta az adott cég által a publikált környezeti jelentésében kifejtett környezeti hatásokat, a közölt adatsor mélységét, a jelentés küllemét, a környezetvédelmi menedzsment színvonalát, a cég ügyfélkapcsolati rendszerét és a környezetvédelmi ráfordítások arányát a kiadásokon belül.

A pályázó cégek között szerepelt továbbá az Audi Hungaria Motor Kft., a BorsodChem Rt., a British American Tobacco Hungary, a Csepeli Erőmű Rt., az Opel Magyarország Autóipari Kft., a Tetra Pak Rt. és a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. is.