Sajtóhírek

Gazdasági konferencia a Matáv Székházban

Budapest, 2004. október 12.

A Matáv támogatásával gazdasági konferenciát tartott a Joint Venture Szövetség. A forrásteremtés eszközei, a vállalkozások tőkével való ellátottsága című szakmai fórumot - amelynek vendége volt Kóka János gazdasági miniszter is - Straub Elek elnök-vezérigazgató nyitotta meg.

A konferencia elsődleges célja volt, hogy a vállalkozások számára - különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra - átfogó képet nyújtson a forráshiány leküzdésének, tőkével való ellátottságuk biztosításának lehetőségeiről. Nemzetközi és hazai szakértők mutatták be a Magyarországon még kevésbé alkalmazott, de másutt jól bevált példákat, konstrukciókat. Ezek segítségével várhatóan - a pénzvilág és a vállalati igények találkozása révén - elindul egy folyamat, amely a befektetői kultúra fokozatos gyarapodásával, ennek eredményeként pedig a vállalatok tőkeproblémáinak megoldásával járhat.

A magyar gazdaság fejlődése szempontjából meghatározó jelentőségű a kis- és középvállalkozások versenyképességének biztosítása, hiszen jelentős szerepet töltenek be az ország gazdasági életében. E vállalkozások foglalkoztatják az alkalmazottak mintegy 60%-át. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Joint Venture Szövetség tagvállalataként hozzájárulhattunk a konferencia megrendezéséhez - hangsúlyozta Straub Elek.