Sajtóhírek

Húszmillió letöltés az [origo] Szoftverbázisról

Budapest, 2004. szeptember 29.

Szeptember közepén az öt éve útjára indított [origo] Szoftverbázis oldalról letöltötték a húszmilliomodik programot. A lap indulása óta folyamatosan stabil és növekvő népszerűségnek örvend, mára a napi látogatók száma eléri a húszezret, a letöltött fájlok száma pedig 15 ezer és 20 ezer között mozog. A legnépszerűbbek a felhasználói és a játékprogramok, de a legnagyobb letöltési számot a speciális víruskereső programok érik el.

Míg 1999-ben még "csak" ezer szoftverrel indult útjára a Szoftverbázis, mára az egyre bővülő kategóriákban több mint 7200 fájl várja az oldal látogatóit, amely egyedülálló választékot jelent a hazai piacon. Ennek köszönhetően az oldal az elmúlt évek alatt eljutott a napi 20 ezer látogatóig és 200 ezer oldalletöltésig. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően bekerült az [origo] TechBázis rovatába, ahol azóta is megbízhatóan elégíti ki a szoftverkeresők egyre növekvő igényeit.

Jelenleg 12 kategóriában kereshetnek a felhasználók a naponta frissülő kínálatból, a játékoktól kezdve a drivereken keresztül a vírusírtókig. Az oldal folyamatosan reagál az új igényekre is: a közelmúltban például külön Windows XP kategóriával bővült a választék. A letölthető fájlok közel 20%-a ingyenes, 80%-a pedig shareware (kipróbálásra készült) vagy demo változat.