Sajtóhírek

A Matáv is aláírja az ETNO új Fenntarthatósági Chartáját

Budapest, 2004. szeptember 30.

Európa legnagyobb távközlési szolgáltatói hamarosan magasabb szintű társadalmi szerepvállalás mellett kötelezik el magukat, amikor ez év során bevezetik új Fenntarthatósági Chartájukat. Az új dokumentum az ETNO jelenlegi Környezeti Chartája helyébe lép, és aláíróit arra kötelezi, hogy a fenntarthatóságot a lehető legszélesebb értelemben valósítsák meg üzleti kapcsolataik és tevékenységük során.

Az új Fenntarthatósági Charta az aláírókat felszólítja, hogy tekintsék át általános vállalati politikájukat a fenntartható növekedés lehető legszélesebb körű, legintegráltabb megvalósítása érdekében. "A mai világ megköveteli, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az üzleti etikára, alkalmazotti viszonyokra, emberi jogokra, közösségi beruházásokra és a környezetgazdálkodásra. Üzleti magatartásunk az érdekeltekkel kialakított szilárd kapcsolat alapját jelenti. Fenntarthatóság nélkül nincs jövő" - mondta Danilo Riva, az ETNO Fenntarthatóság munkacsoportjának elnöke.

Ezidáig 16 vezető európai távközlési cég - köztük a Matáv - kötelezte el magát az új Charta mellett, amelyhez nem ETNO-vállalatok is csatlakozhatnak.

Az új Charta hivatalos bemutatására az Első Európai Távközlési és Fenntarthatósági Konferencián kerül sor, amely 2004. november 25-26-án Budapesten kerül megrendezésre az ETNO és a Matáv közös szervezésében. A rendezvény bemutatja, hogy a fenntartható üzlet a társadalmi és gazdasági fejlődés kulcsa, ugyanakkor demonstrálja azt a segítséget is, amelyet a távközlési ágazat az EU-nak az európai fenntarthatósági stratégia kialakításában és megvalósításában nyújt.