Nyereséggel zárta az Axelero a 2004-es évet - A vállalat forgalmának több mint 50%-a a szélessávú internet-előfizetésekből származott

Budapest, 2005. február 21.

2004-ben fennállása óta először nyereséges évet zárt az Axelero: az IAS szerinti adózás előtti eredménye elérte a 655 millió forintot - jelentette be Simó György vezérigazgató. A siker hátterében az egy évvel korábbihoz képest több mint 65%-kal növekedett árbevétel, kiadás oldalon pedig a szigorú költségcsökkentési politika áll. A növekvő forgalom motorja a szélessávú internet - ezen belül főképp az ADSL - terjedése volt, amelyből közel két és félszer több bevétele származott a vállalatnak 2003-hoz viszonyítva.

Az Axelero 2004-ben 65%-os növekedés mellett a 2003. évi 12 milliárd forinttal szemben 19,8 milliárd forint bevételt ért el. A megnövekedett forgalommal párosuló szigorú költséggazdálkodás hatására az EBITDA egy év alatt -0,8 milliárdról +1,8 milliárd forintra nőtt, az IAS szerinti adózás előtti eredménye pedig -2,1 milliárdról 655 millió forintra emelkedett.

2004-ben a vállalat internet előfizetőinek száma 26,3%-os növekedéssel elérte a 251 ezret. Piaci részesedése a szélessávú internet elérések terén 39%, a betárcsázós elérések terén pedig 43% volt, amellyel egyértelműen a piacvezető pozíciót tudhatja magáénak. A növekvő forgalomhoz nagyban hozzájárult a szélessávú internet - ezen belül elsősorban az ADSL - népszerűsítését célzó program, amelynek révén az évközben folyamatosan megemelt tervszámokat is túlteljesítve megduplázódott – 59 ezerről 118 ezerre nőtt – az ADSL ügyfélszám. Ez másfélszeres (147%-os) növekedés mellett 10,4 milliárd forint bevételt eredményezett. Emellett szintén jelentősen (128%-kal) nőtt a tartalomszolgáltatáshoz kapcsolódó forgalom, elérve a 1,6 milliárd forintot.