Sajtóhírek

"Pro Caritate-díj" Katona Klárinak, a Matáv Adományvonal szóvivőjének

Budapest, 2005. március 17.

Katona Klári, a Matáv Adományvonal szóvivője március 15-e alkalmából példaértékű karitatív tevékenységéért "Pro Caritate-díj"-at kapott Dr. Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi minisztertől.

Dr. Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a szociális munka és a családvédelem területén kifejtett tevékenységek elismeréseként. A miniszter "Pro Caritate-díj"-at adományozott többek között Katona Klári előadóművésznek példaértékű karitatív tevékenysége elismeréseként. Katona Klári a Matáv Adományvonal indulása óta dolgozik az egyedülálló kezdeményezés mellett, segíti, támogatja az alapítványokat, civil szervezeteket. Munkája során mindig nagy örömmel számol be az adományok átadásáról, azokról a sikerekről, melyeket a Matáv Adományvonal, a civil szervezetek és a Matáv ügyfelei közösen érnek el. "Büszke vagyok arra, hogy a Matáv Adományvonal adományozási rendszere átlátható, ellenőrizhető, minden forint adomány oda jut, ahova az adományozók szánják" - mondta Katona Klári.

A Matáv Adományvonal közel három éves fennállása óta több mint 120 millió forint adományt juttatott el a 1788-as számon keresztül civil szervezeteknek. Az alapítványok ebből az összegből többek között koraszülötteket szállító mentőautót, mobil röntgen készüléket, betegőrző monitort vásároltak szívbetegeknek, gyermekeknek terápiás orvosi rendelőt, hajléktalanoknak krízisautót működtetnek, anyaotthont létesítettek válsághelyzetbe került várandós nőknek, segítették az önálló élet kialakítását Down-szindrómával született embereknek, valamint hozzájárultak a fejlődő országokban a csecsemő halandóság leküzdéséhez oltóanyag vásárlásával.