Sajtóhírek

Együttműködés a Comverse-szel és a Huawei-jel

Budapest, 2006. július 12.

A Comverse és a Huawei cégek szállítják Magyarországon a T-Mobile és a T-Com számára az IMS hálózati infrastruktúrát és alkalmazásokat.

A Comverse és a Huawei kapta meg az IMS (IP multimédiás alrendszer) hálózati infrastruktúra és alkalmazások szállításának lehetőségét a Magyar Telekom T-Mobile és T-Com üzletágai számára.

A Huawei és a Comverse a projekt keretében IMS hálózati infrastruktúrát, konvergált vezetékes-mobil szolgáltatásokat, valamint egy sor olyan IP multimédiás alkalmazást fog szállítani, mint az azonnali üzenetküldés és a jelenlét szolgáltatás. Az IMS megoldás az IPTN (IP távközlési hálózatos) technológiával végponttól végpontig terjedő szolgáltatásminőséget képes biztosítani.

A távközlési iparágban az IMS-t alkalmazzák a következő generációs hálózatok standard architektúrájaként, a felhasználóknak konvergált "rich media" szolgáltatásokat nyújtva minden környezetben és eszközön. A T-Mobile és a T-Com IMS hálózatai a maguk nemében az elsők között vannak Európában. Az új IMS hálózatok lehetővé teszik a Magyar Telekom számára, hogy mind a fogyasztók, mind az üzleti szegmensek számára egy sor izgalmas, új, innovatív és költséghatékony szolgáltatást legyen képes gyorsan telepíteni: többek között az Internetes beszéd- és videohívásokat, a konvergált vezetékes-mobil (FMC) szolgáltatásokat, a jelenlét szolgáltatásokat, a Rich video- és multimédiás üzenetküldő szolgáltatásokat, a személyre szabott tartalomszolgáltatásokat és konvergált számlázási megoldásokat.

"Az IMS lehetővé teszi, hogy egyetlen konvergált hálózaton biztosíthassunk konvergált, gazdag tartalmú távbeszélő szolgáltatást, nagy sebességű Internetet, multimédiás és mobilszolgáltatásokat, és előfizetőink ily módon maximálisan ki tudják használni a négy az egyben kínálatunkat" – nyilatkozott Peter Janeck úr, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese. "A Comverse és a Huawei saját területük első számú szakértőiként olyan szolgáltatásokat és infrastruktúrát biztosítanak, aminek révén bevételre tehetünk szert, valamint gyorsabban megtérül az IMS beruházásunk."

"Az IMS olyan "rich media" szolgáltatási kínálatokkal alakítja át a kommunikáció világát, amelyek az egyén számára nagyobb választási lehetőséget, a vállalkozások számára pedig nagyobb termelékenységet biztosítanak" – mondta el Zeev Bregman úr, a Comverse vezérigazgatója. "A hozzáadott értékű szolgáltatások terén szerzett, több évtizedes tapasztalatunkat arra használjuk fel, hogy ebben az első projektben való részvételünkkel úttörő szerepet vállaljunk."

"Az FMC és az "all-IP" rendszerekre való áttérés az egyértelmű tendencia a jövőbeli hálózatok esetében, és az IMS a hajtóerőt biztosító, alapvető eszköz" – nyilatkozott Zhijun Xu úr, a Huawei marketing vezérigazgató-helyettese. "Nagy örömünkre szolgál, hogy e területeken együttműködhetünk a Magyar Telekommal. A Huawei az iparág vezető technológiáival és innovatív megoldásokkal segíti a Magyar Telekomot abban, hogy kitűnjön az egyre élesedő versenyben.