Sajtóhírek

"Az Ügy" - a Magyar Telekom és a TV2 közös programja, a mindannyiunknak fontos ügyekért

Budapest, 2006. május 29.

„Az Ügy” címmel kétszer négyrészes dokumentum sorozat indul Magyar Telekom és a TV2 együttműködésével. A filmeken valóságos történeteket láthatnak a nézők, olyan szereplőkkel, akik társadalmi problémák megoldásáért dolgoznak: hátrányos helyzetű emberekért, krízishelyzetbe került társainkért, nehéz sorsú közösségek fejlesztéséért vagy akár azért, hogy társadalmunk civilizációs hibáira megoldást találjanak.

Június minden keddjén, este 11 után kerülnek sugárzásra az első sorozat „ügyei”.
A szereplőket, ügyeket, pályázat alapján független, társadalmi zsűri választotta ki.
Június 6-án az első magyar hajléktalan futballválogatottat, 13-án az életveszélyesen beteg gyermekek vágyait teljesítő alapítvány munkáját, 20-án a vágóhídtól megmentett beteg versenylovak „menhelyét”, 27-én pedig a fogyatékosok színházának társulatát ismerhetik meg a nézők.
A tévé előtt ülők ezúttal nem lesznek passzív nézői a történeteknek, hiszen segíteni tudják a szereplők áldozatos munkáját anélkül, hogy felállnának a fotelból: telefonos szavazással a nézők dönthetnek arról, hogy a négy hét során bemutatott szereplők, célok közül ki, melyik kapja a Magyar Telekom által felajánlott adományokat.
A legtöbb szavazatot szerzett film hőse 5 millió, a többi három film hőse 1-1 millió forint adományban részesül.

A Magyar Telekom (T-Com, T-Mobile) hálózatából leadott szavazatok ára 200 forint*, amely összeget a távközlési vállalat teljes egészében annak a szervezetnek továbbítja, amelyre a néző a szavazatát adta. Így – az összesen 16 millió forint elnyert adományon felül - a nézők adományaként ezek az összegek is segítik a filmeken látott célok megvalósítását.

A jótékony célú „dokumentum-valóságshow” kizárólagos médiapartnere a szociális elkötelezettségéről egyre több tanúságot adó TV2.

A dokumentumfilmeket a Kandi Európa Kft., Kandász Andrea és stábja készítette.

*(Domino előfietéssel rendelkezők kivételével az összeg áfamentes)