Sajtóhírek

Hátrányos helyzetű csoportoknak indít közösségi szájtot a Magyar Telekom

Budapest, 2006. november 6.

A Magyar Telekom Digitális Híd programjának részeként elindult az Internettel az Egyenlő Esélyekért (Egálnet) közösségi oldal, amelynek célja a hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozó szervezetek közötti kapcsolatok kiépítésének támogatása. Az oldal szolgáltatása díjmentes.

A Magyar Telekom "Digitális Híd" programja a különböző társadalmi csoportok, közösségek információs és kommunikációs fejlettségbeli különbségeit hivatott csökkenteni, illetve a különbség kialakulását és mélyülését meggátolni. Ennek keretében indult el most az Egálnet közösségi oldal, amelynek köszönhetően a Magyar Telekom térítésmentesen nyújt lehetőséget kommunikációs hátránnyal élő közösségek, érdekcsoportok számára saját weblap létrehozására és üzemeltetésére.
Az érintett csoportok közé tartoznak mindazok a civil és esetenként önkormányzati szervezetek, melyek a különböző szempontból hátrányos helyzetű személyek, közösségek segítését tűzték ki célul. Például: kistelepülések, iskolák, fiatal pályakezdőket segítő csoportok, kisebbségi közösségeket, fogyatékkal élőket támogató szerveződések, nyugdíjasok közösségei, családsegítők, munkanélküliek újraelhelyezkedését támogatók, stb.
A program segítségével a segítő csoportok saját weblapot készíthetnek, mely által ismertségük, kommunikációjuk erősödhet. A közösségi oldalon keresztül pedig, az egymás közötti kapcsolatot is építhetik.
A közösség részesévé válhatnak továbbá azok a regisztrált szervezetek is, amelyeknek már van saját honlapjuk.