Sajtóhírek

Gigantikus kortárs fényművészeti installáció a Roosevelt téren

Budapest, 2007. december 18.

A Magyar Telekom karácsonyi fényfestészeti kiállítása idén a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a budapesti Roosevelt téren kerül megrendezésre 2007. december 20. és 2008. január 1. között. Az installáció minden nap délután 4-től éjfélig tekinthető meg. A különleges látványvilág mellett zenei és tánc programokkal, fűtött rendezvénysátorral és bárral várják a látogatókat.

A Magyar Telekom immár hagyományosnak tekinthető karácsonyi fényfestészeti kiállítása idén egy igazán különleges helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémia előtt kerül megrendezésre 2007. december 20. és 2008. január 1. között. A 12   000 nm-es installáció, mely minden nap délután 4 óra és éjfél között tekinthető meg, az ünnepekhez kötődő üzenetek mellett a kortárs művészet eszközeivel építészeti, tudományos és filozófiai tartalmakat közvetít.

Kozma Péter m.város című fényművészeti installációja sajátos szemszögből próbál a város és a művészet összefüggéseire rávilágítani. Azt igyekszik megvizsgálni, mennyire változtatta meg térszemléletünket a hálózati kultúra. A Magyar Tudományos Akadémia homlokzatára, a Roosevelt téren és a Duna-parton vetített installáció segítségével a várost átszövő láthatatlan meta-, multi-, mikro-, memória-hálózatok megjelenítésére tesz kísérletet.

A Magyar Telekom 2001-ben indította útjára a karácsonyi fényfestészetet, amely azóta is a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény az országban. Az első öt évben a cég Krisztina körúti székházának homlokzata öltözött ünnepi fénybe. A tavalyi évben először költözött új helyszínre (Március 15-e tér) a fényfestészet, amely jó döntésnek bizonyult, hiszen ezáltal minden eddiginél többen élvezhették a páratlan látványt. A Magyar Telekom szándékai szerint az idén is felejthetetlen élményben lesz részük a látogatóknak: tanúi lehetnek, amint a mindenki által megszokott köztér élő műalkotássá változik. A fűtött rendezvénysátorban ingyenes vezeték nélküli internet (T-Com HotSpot) és T-Online terminálok várják a látogatókat, a T-Mobile és a Kitchen Budapest jóvoltából pedig Lehelet Angyalokat alkothatnak egy külön erre az alkalomra készült szerkezet segítségével.

Részletes program a www.mvaros.org honlapon található.