Sajtóhírek

Nagyteljesítményű adathálózat az Airbus számára Ázsiában

Frankfurt am Main, 2007. június 14.

A Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems Enterprise Services és az Airbus folytatják   nemzetközi együttműködésük kiterjesztését Ázsiában. A repülőgépgyártó szemet vetett az ázsiai csendes-óceáni növekvő piacokra, és 2008-ra új A320-as összeszerelő részleget nyit Kínában. A T-Systems, mint stratégiai ICT partner kapott megbízást egy megbízható hálózati infrastruktúra felállítására a növekvő ázsiai adatforgalom kezelésére, valamint a hálózat üzemeltetésére a következő három évre. A T-Systems a rendelést az Airbus korábbi hálózatüzemeltetőjétől, és más nemzetközi versenytársai ellenében nyerte el.

Az Airbus jelenleg is rendelkezik kommunikációs hálózatokkal több mint 20 helyszínen Kínában, Japánban és Szingapúrban. Ezen hálózatok sebessége viszont nem elég ahhoz, hogy el tudják látni a növekvő nemzetközi adatforgalmat az ázsiai régióban. A T-Systems azt tervezi, hogy az Airbus belső adatforgalmát, a beszállítókkal való kommunikációját és a reptéri karbantartási munka hálózati hozzáférését egy közös, nagy teljesítményű platformmá kapcsolja össze. A T-Systems ezen kívül 155 megabit/s sebességű kapcsolattal köti majd össze a légiközlekedési cég fő ázsiai hub-ját Pekingben az Airbus Toulouse-i központjával.

A kommunikációs platform munkálatai 2007. negyedik negyedévében indulnak, egy kezdeti pilotot követően. Jelenleg mindkét cég kiterjedt SAP projekten működik együtt Ázsiában.

Németországban a Deutsche Telekom leányvállalata üzemelteti már több éve a légiközlekedési vállalat hálózatát; illetve a cég szabványosított desktop infrastruktúráját Németországban, Franciaországban, Angliában és Spanyolországban is.