A Bosch a T-Systemsre támaszkodik Ázsiában

Frankfurt am Main, 2007. június 22.

A Deutsche Telekom leányvállalatát, a T-Systems Enterprise Services-t bízta meg a Bosch Szingapúrban azzal a feladattal, hogy az ázsiai csendes-óceáni régióban megtalálható több mint 200 egységét egy nagyteljesítményű hálózatba kösse össze. A Deutsche Telekom üzleti ügyfeleket kiszolgáló szingapúri egysége ICT szolgáltatásokat is fog nyújtani a helyi adatparkokból. A szerződés öt évre szól, értéke mintegy 20 millió Euró

.A Bosch Csoport az összes ázsiai és Csendes-Óceán térségbeli telephelyének IT szolgáltatásait Szingapúrból kívánja megoldani. Ezért szabványosított hálózati szolgáltatásokkal és rendszerekkel új hálózati architektúrát építtet ki több mint 200 telephelyen. Ennek részeként nagy teljesítményű kapcsolatot hoz létre az amerikai és európai adatparkok között is. Ezek a lépések lehetővé teszik, hogy a cég hosszú távon csökkentse IT költségeit a régióban. A jelentős ICT projekt hozzájárul majd a Bosch erős növekedéséhez az ázsiai és csendes-óceáni régióban. Az adatparkok és hálózatok felállítása és üzemeltetése a T-Systems alaptevékenységének részét képezi.

"A T-Systems ismeri és érti az igényeinket, emellett rugalmas. Bízunk a cég tapasztalatában és elkötelezettségében a Bosch ázsiai és csendes-óceáni térségben folytatott terjeszkedése mellett" - mondja Dr. Heinz Derenbach, a vállalati informatikáért felelős üzletág műszaki vezetője a Boschnál.

A Bosch Csoport a T-Systems-et választotta ICT partnerének a Távol-Keleten. Számos igen sikeres év után, mely során különböző szolgáltatókkal működött együtt a régióban, a cég most egy forrásból vesz igénybe ICT szolgáltatásokat - technikai és szolgáltatási fennakadásoktól mentesen.

A Bosch a világ egyik vezető beszállítója az autóipar, az ipari technológia, illetve a fogyasztói cikkek és az épületgépészet területén. A Bosch Csoport alkalmazottainak száma megközelíti a 260.000 főt. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH. és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik.