NYSE: Magyar Telekom-ünnepség a 10. évfordulón

Budapest, 2007. november 20.

A világ vezető tőkepiaca, a New York-i Értéktőzsde (NYSE) november 19-én emlékezett meg a Magyar Telekom – mint az első közép-európai és mindmáig az egyetlen magyar vállalati részvény – ottani bevezetésének és jegyzésének 10. évfordulójáról. Ebből az alkalomból társaságunké volt a megtiszteltetés, hogy – a magyar gazdaságtörténetben első ízben, így példátlan eseményként – ünnepélyes keretek között megszólaltassuk a kereskedés végét jelző gongot (closing bell).

New York-i idő szerint délután 4 órakor Thilo Kusch, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese szólaltatta meg a nevezetes gongot. Ezzel emlékeztek a Wall Streeten a 10 évvel ezelőtti november 14-ére, a bevezetés napjára, amikor a kereskedést indító gongot (opening bell) kongatta meg a Magyar Telekom (akkor még Matáv) vezérigazgatója. A kereskedés záróakkordját jelentő gong előtt a NYSE vezetői rövid ünnepség keretében köszöntötték a Magyar Telekom Thilo Kusch vezette küldöttségét, amelynek tagja volt Förhécz Krisztina, a Csoport befektetői kapcsolatok osztály vezetője is. Az eseményen részt vettek a vezető magyar médiumok amerikai tudósítói is.

A NYSE honlapján megtekinthető az eseményről készült videofelvétel: