Sajtóközlemények

MÁR EGYMILLIÓNÁL IS TÖBB ÜGYFÉL KAPCSOLÓDIK A TELEKOM GIGABIT-KÉPES OPTIKAI HÁLÓZATÁHOZ

Budapest, 2024. október 8. 12:00

Az elmúlt évek intenzív vezetékes hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már közel 3,8 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, vagyis az általa lefedett pontok 83%-a már képes a maximális le- és feltöltési gigabites sebességre. A Magyar Telekom gigabit-képes hálózatának több mint háromegyede pedig optikai hálózat, melyen keresztül már több mint 1 millió előfizető veszi igénybe a vállalat szolgáltatásait.

„Nem állunk meg, amíg mindenkit be nem kapcsolunk a lehetőségek világába: hálózatfejlesztéseinknek köszönhetően ma már közel 3,8 millió otthon és vállalkozás számára kínálunk gigabites sebességet és fejlesztéseink pozitív fogadtatását mutatja, hogy már egymilliónál is több ügyfelünk kapcsolódik gigabit-képes vezetékes optikai hálózatunkhoz. Egy fontos mérföldkő a 2027 végére kitűzött, optikai elérés kiépítésére tett vezetékes hálózatfejlesztési célunk elérésében” – összegezte Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

„A Telekom a legmodernebb technológiai feltételeknek is megfelelő optikai hálózatot épít, hogy a legkorszerűbb szolgáltatásokat nyújthassa ügyfelei számára, legyen szó internet-, TV-, telefonhozzáférésről, vagy üzleti szolgáltatásokról. Külön öröm számunkra, hogy már több, mint 1 millió ügyfelünk optikai hálózaton keresztül léphet előre az életében. Tovább folytatjuk a hálózatfejlesztést annak érdekében, hogy minél több család és vállalkozás számára legyen elérhető gigabites hálózatunk és az azon keresztül elérhető szolgáltatásaink ” – hangsúlyozta Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Telekom hálózatfejlesztéseivel kíván hozzájárulni az ország digitalizációs céljaihoz. A vállalat idén is tovább folytatja az elmúlt években megkezdett stratégiáját, azaz, hogy a digitalizáció segítségével mindenkit előreléptessen az életében. A Telekom célja, hogy minőségi hálózatával és eszközeivel mindenkit bekapcsoljon a lehetőségek világába. A Magyar Telekom törekszik arra, hogy ügyfeleinek mindig a legkorszerűbb szolgáltatásokat kínálja, ennek biztosítása érdekében az elmúlt 5 évben több mint 300 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére. A digitális elköteleződés mentén a Magyar Telekom további 1 millió háztartást lefedő gigabit-képes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki 4 év alatt és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabit-képes hálózati infrastruktúrát.

További információk a következő weboldalon érhetők el: Mi kell a jó internethez? - Telekom szolgáltatások